Infoblad: September 2024 | Nr. 3

Hej kära medlemmar!

September ger oss en försmak av hösten och vår styrelse fortsätter sitt dedikerade arbete. Här är den senaste informationen för er att ta del av.

GEMENSAM TRÄDGÅRDSDAG
Den 20:e oktober mellan klockan 10:00 och 14:00 är det dags för vår gemensamma trädgårdsdag. Vi samlas för att tillsammans ta hand om och vårda vår gemensamma utemiljö. Det kommer bli en del arbete, men också en möjlighet att träffas, umgås och lära känna varandra bättre. Vid klockan 12:00 tar vi en välförtjänt lunchpaus, som vi håller hos Tallen 1. Vi ser fram emot en trevlig och produktiv dag tillsammans.

Två containrar kommer att placeras ut: en på trottoaren vid Mäster Eriksplan mellan Björken 7 och 8, samt en på den grusade trottoaren vid Spånehusvägen mellan miljöstationens grind och Tallen 2. Observera att containrarna endast är avsedda för trädgårdsavfall.

LJUDNIVÅ VID SOPKÄRL
Eftersom våra sopkärl och återvinningsstationer är placerade nära bostäderna, kan ljudet från att slänga avfall, särskilt glas, vara störande för grannar. Det är viktigt att vi alla visar respekt genom att tänka på vilken tid på dygnet vi slänger sopor, för att minimera buller. Försök undvika att slänga saker under tidiga morgnar och sena kvällar när ljud lättare kan störa. Genom att visa hänsyn och vara uppmärksamma på ljudnivån bidrar vi till en trevligare boendemiljö för alla. Tack för att du tar hänsyn till dina grannar.

SÄKER BATTERILADDNING HEMMA
Det har rapporterats om bränder som uppstått vid batteriladdning, vilket har väckt oro bland medlemmar kring säkerheten vid laddning av cykelbatteri, sparkcyklar och liknande enheter hemma. Styrelsen vill därför informera om att ladda batterierna på ett så ansvarsfullt sätt som möjligt.

Här är tre viktiga råd från MSB för säker batteriladdning:

• Var uppmärksam på skador på batterier, ett skadat batteri har en större risk att börja brinna.

• Ladda på hårt underlag med avsedd och CE-märkt laddare. Ladda inte i till exempel sängen eller nära liknande, brännbara material.

• Om du laddar när du är vaken ökar dina chanser att lindra skador om olyckan ändå skulle vara framme. Med fungerande brandvarnare kan du tidigt upptäcka en brand.

För fler tips läs mer på MSB: https://www.msb.se/sv/rad-till-privatpersoner/brandsakerhet-i-hemmet/ladda-batterier/

Tack för att du bidrar till en säkrare boendemiljö genom att följa dessa råd.

GESIMSERNA – UPPDATERING
Vi har nu fått en utredning som visar att armeringsjärnen innanför bruket och putsen på våra gesimser har rostat, vilket har orsakat frostsprängningar och försvagat konstruktionen. Detta kräver åtgärder för att säkerställa gesimsernas hållbarhet.

Denna undersökning har varit nödvändig då ritningar på konstruktionen och utformningen av gesimserna saknats, vilket har försvårat arbetet för både våra byggnadsvårdskonsulter och entreprenörer.

Vi väntar nu på en offert samt en plan för hur och när arbetet ska genomföras.
Vi återkommer med mer information så snart vi har en tydligare tidsplan. Tack för ert tålamod och er förståelse under denna process.